Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Happy Angler Challenge säännöt 2019Aika, paikka ja kilpailualue

7.9.2019, kilpailuaika klo 11.00–17.00, siirtymäaika 30min/suunta. Kilpailukeskus Cafe Aurlahti, Lohja. Kilpailualueena on karttaan merkitty alue. Kilpailuajan päätyttyä kilpailijat palaavat kilpailukeskukseen suorinta reittiä (viimeistään 17.30 oltava rannassa).

Ilmoittautuminen
Ennakkoilmoittautumisen tiedot ilmoitetaan kilpailun Facebook-sivuilla. Kilpailuun voi ilmoittautua vain ennakkoon, paikan päällä ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Vuoden 2019 kilpailu on loppuunmyyty.
Jokaisen venekunnan tulee kilpailupäivänä ennen kipparikokousta (klo 9.45) käydä ilmoittautumassa kilpailukeskuksessa, jossa venekunnalle jaetaan kilpailukortti, mittalauta, säännöt, kartta ja numerotarra, joka tulee liimata veneeseen selvästi näkyvään paikkaan. Mittalauta tulee palauttaa kilpailun jälkeen.

Kipparikokous
Kipparikokous on klo 9.45. Jokaisesta venekunnasta oltava edustaja paikalla! Näihin sääntöihin voidaan antaa tarkennuksia kipparikokouksessa.

Periaatteet
Kilpailussa noudatetaan C&R -periaatetta. Saadut kalat mitataan, valokuvataan ja vapautetaan. Kaloja ei tuoda punnitukseen. Kilpailu on avoin kaikille kalastuksen harrastajille (max. 170 venekuntaa) ja se käydään venekunnittain, venekunnan koko 2-3 henkilöä. Yksin osallistuminen ei ole mahdollista.


Kilpailukalat


Hauki (alamitta 60cm)
Kuha (alamitta 42cm)
Ahven (alamitta 25cm)
Kilpailun ratkaisee pisin yhteistulos kertoimilla kerrottuna, 1 kala / laji (hauki x1, kuha x1,6 ja ahven x2,6).


Kalojen mittaus


Kalat mitataan veneessä virallisella Rapala-mittalaudalla, joka jaetaan jokaiselle venekunnalle ilmoittautumisen yhteydessä. Kalan pää tulee olla kiinni mittalaudan etureunassa ja kala suorassa kyljellään mittalaudan päällä. Vain tasasentit lasketaan, esim. 60,2cm = 60cm, 60,9cm = 60cm (pyöristys aina tasasenttiin alaspäin). Pituus mitataan kalan yhteen puristetun leuan kärjestä yhteen puristetun pyrstöevän kärkeen. Mittalauta palautetaan puhtaana järjestäjille kilpailun jälkeen.


Kalojen kuvaus
Kilpailukortti pitää näkyä selvästi jokaisessa kuvassa!
Jokaisesta venekunnan ilmoittamasta kalasta tulee olla kaksi kuvaa, mittalautakuva (vain virallinen Rapala-mittalauta) ja poseerauskuva. Mittalautakuvassa kalan ja kilpailukortin tulee näkyä kuvassa kokonaan ja mittalaudan lukema tulee olla selvästi luettavissa kuvasta. Kalasta saa pitää kiinni sen ollessa mittalaudalla. Poseerauskuvassa tulee näkyä kala, kilpailukortti, kalansaaja ja maisemaa. Kilpailijoilla tulee olla kamera/puhelin, jolla saaliit kuvataan. Kameran/puhelimen päivämäärä ja kellonaika tulee olla oikeat, jotta pyyntiajankohta voidaan varmistaa kuvan tiedoista. Kilpailija huolehtii siitä, että kuvat voidaan siirtää kamerasta/puhelimesta tietokoneelle (SD-muistikortti, USBkaapeli, sähköposti). Kalat joiden pituutta ei voida varmistaa epäselvän kuvan takia hylätään. Kalat joiden kummassakin kuvassa ei näy kilpailukorttia hylätään. Kalojen ilmoittaminen Saadut kalat ilmoitetaan järjestäjille puhelimitse välittömästi heti mittauksen ja kuvauksen jälkeen (numerot ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä). Ilmoita soittaessa: ”tiimin kilpailunumero, kalalaji ja pituus”. Jälkikäteen ilmoitettuja kaloja ei hyväksytä. Vain pisin kala / laji ratkaisee, joten ilmoita vain tulostasi parantavat kalat. Kaloja ei voi ilmoittaa tekstiviestillä tai sähköpostilla, vain soittamalla.


Kalakuvien palautus
Kilpailuajan päätyttyä kilpailun järjestäjä kutsuu puhelimitse kymmenen parasta sekä kaksi pisimmät yksittäiset kalat / laji saanutta venekuntaa kuvien tarkistukseen kilpailukeskukseen. Kuvat pisimmistä kaloista per laji siirretään kilpailun järjestäjän tietokoneelle tarkistusta varten sähköpostilla tai muistikortilta. Muut venekunnat eivät lähetä tai tuo kalakuvia kilpailun järjestäjille.

Mikäli pituus eroaa ilmoitetusta, on järjestäjillä oikeus tulkita kalan pituus kuvasta. Tasatuloksen sattuessa yhteistuloksessa ratkaisee suurin kala kertoimin kerrottuna. Pisimmät kalat sarjoissa tasatuloksen ratkaisee aikaisemmin ilmoitettu kala.

Kalastustavat
Kalastus tapahtuu ainoastaan veneestä vapavälinein. Kaikki vapavälinein tapahtuvat kalastusmuodot ovat sallittuja. Käytössä saa olla kerrallaan 1 vapa/henkilö, varavapoja saa olla mukana veneessä. Vapaa kohden saa olla käytössä vain yksi viehe kerrallaan. Uistellessa plaanareiden ja takiloiden käyttö on kielletty. Elävän ja kuolleen syötin, matojen, toukkien ja muiden niihin rinnastettavien syöttien käyttö on kielletty. Kilpailuaikana ei saa mennä 50m lähemmäksi toista kalastavaa venettä, eikä tahallisesti häiritä toisten kilpailijoiden suoritusta. Kilpailun aikana on vältettävä tarpeettoman häiriön aiheuttamista ranta-asutukselle ja noudatettava vesiliikenne määräyksiä. Kilpailualueelta ei saa poistua, eikä rantautua muualle kuin lähtörantaan ilman järjestäjien lupaa. Kilpailun järjestäjä suosittelee välttämään kalastusta yli 10m syvyydestä vastuullisen kalastuksen nimissä. Kilpailun järjestäjä suorittaa kilpailuaikana valvontaa ja kilpailijoiden on pyydettäessä esitettävä käytettävät kalastusvälineet valvojille.


Vastuut


Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuulla. Ilmoittautumalla kilpailuun kilpailija hyväksyy nämä säännöt ja sitoutuu noudattamaan niitä. Kilpailijoiden ottamia valokuvia kilpailukaloista voidaan käyttää kilpailuun liittyvissä järjestäjän ja yhteistyökumppaneiden julkaisuissa. Kilpailun järjestäjä ja yhteistyökumppanit voivat valokuvata ja videoida osallistujien kilpailusuoritusta ja käyttää materiaalia omissa julkaisuissaan. Kilpailun järjestää Lohjan Kalaseura ry. Palkinnon arvon mahdollinen ilmoittaminen verottajalle on palkinnon saaneen vastuulla. Kilpailumaksu sisältää kilpailualueen kalastusluvat (kaikilla 18–64-vuotiailla kilpailijoilla tulee olla valtion kalastonhoitomaksu maksettuna), kilpailukartan sekä mittalaudan kilpailun ajaksi. Kilpailun järjestäjän päätöksistä ei voi valittaa.


Suomen suurin kalastusverkkokauppa on nyt happyangler.fi

footer_content_ha

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja