Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Grillikuha

 

Grillikuha
 
Suomusta kala huolellisesti. Vatsaa ei avata. Suoli iroitetaan peräaukon etupuolelta poikittaisviillolla. Leikkaa ja revi kidukset pois siten että suolisto tulee samalla ulos. Uimarakon ja sukutuotteet voi jättää kalan sisään. Poista selkäevät ruotoineen leikkaamalla ruotojen pintaa pitkin viiltäen selkärankaan. Tee kalan kylkiin poikitaisia viiltoja ja suolaa se. Kuivaa kalan nahka ennen öljymarinointia, siten öljy imeytyy paremmin nahkaan ja kala ei tartu grilliritilään.

1–2 kg kokonainen kuha
suolaa

Marinadi

1 dl öljyä
½ dl voisulaa
1 valkosipulin kynsi pilkottuna
1 dl silputtuja yrttejä: rosmariinia, persiljaa ja ruohosipulia

Kastike

2 dl rasvaista jugurttia
1 rkl silputtuja yrttejä: ruohosipulia ja persiljaa
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa

Kuumenna grilli keskikuumaksi (110–140 °C). Sivele kalan pintaan vielä marinointiöljyä ja aseta se puhtaalle ja öljytylle ritilälle. Anna kalan kypsyä rauhassa, käännä kala vasta kun sen nahka on ruskistunut kauniisti. Tipottele öljyä valmiin kalan pintaan ja tarjoile. Grillatun kuhan nahka on sen maukkain osa, älä jätä sitä syömättä. Grillikuhan kanssa tarjoillaan grillattuja kasviksia: parsaa, papuja, sipulia, palsternakkaa ja lohkoperunoita.
 
 

Kuha (Sander lucioperca)

Kuha
- Paras ruokakalakoko 1–3 kg.
- Elää meressä ja järvissämme.
- Kalastetaan heittämällä jigeillä tai uistellen vaapuilla.
- 55–65 mm verkot antavat parhaan kokoista saaliskalaa. Koe verkkoja ahkerasti, kuha tukehtuu herkästi.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
Raakana syöntiä ei suositella. Mahdollinen lapamatoriski.
- Soveltuu kaikenlaiseen valmistukseen.
- Mainio savu- ja keittokala.
- Isoimpiin yksilöihin kertyy dioksiineja ja raskasmetalleja.

Vesiemme kuhakannat ovat kestäviä
Herkullisimpia kalojamme
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

footer_content_ha

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja