Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Kalakeitto kokonaisista kaloista

Kalakeitto
 
Tähän kalakeittoon voit käyttää niitä kaloja, joita sinulla on käytössäsi. Pienistä kaloista ja isojen ruodoista keitetään maukas liemi keiton pohjaksi. Hauki on paras keittokala kiinteän rakenteensa vuoksi. Perkaa pikkukaloista kidukset ja sisälmykset ja huuhdo lima ja veri pois. Tee sama ruodoille ja päille.

Keiton pohjaliemi

2 l vettä
5–15 pikkukiiskeä tai -ahventa tai muuta pikkukalaa
1–2 ison kalan ruodot evineen ja päineen ilman kiduksia
5 laakerinlehteä
50 g siivutettua tuoretta inkivääriä
1 rkl kokonaisia musta- tai valkopippureita
suolaa

Keitto

800 g kalaa paloiteltuna
1 sipuli
3 perunaa pilkottuna
200 g kuutioitua juuriselleriä
100 g kuutioitua porkkanaa
100 g parsakaalin nuppuja
2 dl kermaa tai kookoskermaa
2 rkl vesitilkkaan sekoitettua perunajauhoa suurusteeksi

Laita kalat ja mausteet isoon kattilaan ja keitä vähintään tunti. Putsaa isoimmat kalapalat irti luista erilleen ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Purista pikkukaloista ja ruodoista kaikki maukkaat nesteet keittoon. Lisää sipuli sekä juurekset ja keitä n. 20 min kunnes ne ovat lähes kypsät. Lisää suuruste, parsakaalin nuput ja kala keittoon ja keitä vielä 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi kerma. Tarjoile.
 
 

Kiiski (Gymnocephalus cernuus)

Kiiski
- Piikikäs ja limainen pohjakala.
- Paras ruokakalakoko 50-200 g
- Viihtyy meressä ja järvissämme.
- Nappaa pienikoukkuiseen mato-onkeen tai pilkkiin pohjan tuntumasta.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
- Kookkaimmat voi fileerata kuten ahvenet.
- Paistettavaksi, keittoihin ja kalakukkoon.
- Ei saa syödä raakana – matovaara.
- Mäti on hienojakoista ja herkullista, mutta vatii pakastuksen: 1 vrk - 20°C.

Alihyödynnetty herkullinen arvokala
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

footer_content_ha

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja