Nopeat toimitukset!
Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin!*

Savustetut lahnapihvit

Pienet alle 300-grammaiset lahnat voi fileoida normaalisti, mutta isommat kannattaa fileoida selän kautta leikkaamatta kylkiruotoja irti selkäruodosta. Kuljeta veistä ruotojen pintaa pitkin ja leikkaa kylkifileet irti kalan sisäosasta. Poista nahka. Leikkaa fileet kapeiksi suikaleiksi pitkittäin ja pätki ne kuutioiksi. Laita kalan liha kulhoon yhdessä muiden ainesosien kanssa ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Taikina

400 g lahnafilettä (1-2 kalaa) suikaleina
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl öljyä tai voita
puolikas sipuli paloina
pieni pala chiliä
suolaa

Kastike

200 g Bulgarian jugurttia (tai vastaavaa)
½ limetin mehu
½ limetin kuori raastettuna
1 tl suolaa
tuoretta korianteria silputtuna


Leikkaa voipaperista pihviä isompia neliöitä ja painele taikinasta tasaisia pihvejä paperinpaloille. Aseta pihvit papereineen savustuspönttöön tai grilliin ja savusta noin 20–30 min. Tarjoile juuresmuusin, maukkaan salaatin ja raikkaan jugurttikastikkeen kera. Tämän ohjeen avulla voit valmistaa suuriakin määriä pihvejä valmiiksi ja pakastaa niitä myöhempää käyttöä varten.
 
 

Lahna (Abramis brama)


- Paras ruokakalakoko 0,3–2 kg.
- Elää meressä, järvissä ja joissa, yleinen rehevissä vesissä.
- Helposti ongittavissa ongella. Nappaa matoon, taikinaan ja maissinjyvään.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Kokonaisena savustettuna upea kala.
- Keittoon kalapullina.
- Sopii raskaana oleville ja imettäväisille (ei syöntirajoituksia).

Alihyödynnetty herkullinen arvokala
Kaikki villikalat on pakastettava ennen raakakäyttöä +1 vrk -20°C.
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

Tilaa uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen et jää paitsi kovimmista kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.