Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Särkipullat

 

Särkipullat
 
Fileeraa särjet, poista kylkiruodot ja nahka. Leikkaa fileet veitsellä pitkittäin kapeiksi soiroiksi ja jauha sauvasekoittimella muiden ainesten kanssa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pieniä pullia kahden lusikan avulla ja pyöritä ne seesaminsiemen-korppujauho -seoksessa. Tällä tavoin voit valmistaa lapsiystävällistä ja terveellistä herkkuruokaa kaikista ruotoisista kaloista.

400 g särkifilettä (4-8 kalaa) suikaleina
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl öljyä tai voita
puolikas sipuli paloina
suolaa

Leivitykseen

1 dl seesaminsiemeniä
2 dl korppujauhoa

Kastike

200 g jugurttia (turkkilaista tai vastaavaa)
1 tl sokeria
½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 rkl tuoretta minttua silputtuna
suolaa

Paista pienissä erissä keskikuumalla pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi. Halutessasi voit lisätä voita öljyn joukkoon. Rapeat salakat voi syödä rankoineen kaikkineen. Tarjoile perunahernemuusin, paistettujen kasvisten ja salaatin kera. Pirteä minttukastike sopii rasvaiselle kalalle.
 
 

Särki (Rutilus rutilus)

Sorva
Paras ruokakalakoko 15–25 cm.
- Elää meressä, järvissä ja joissa
- Helposti ongittavissa pienikoukkuisella ongella.
- Nappaa matoon, toukkaan, taikinaan ja maissinjyvään.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Parhaimmillaan kokonaisena paistettuna tai jauhettuna ja pihveiksi tai pulliksi paistettuna.
- Purkitettu savusärki on todella herkullista.
- Sopii raskaana oleville ja imettäville:(ei syöntirajoituksia).

Alihyödynnetty herkullinen arvokala
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

footer_content_ha

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja