Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Sorvakebab

 

Sorvakebab
 
Fileeraa sorva, poista kylkiruodot ja nahka. Pilko fileet pieniksi kuutioiksi. Pilko valkosipulin kynnet, inkivääri ja chili. Laita kaikki ainekset tilavaan kulhoon ja jauha tasaiseksi taikinaksi sauvasekoittimella.

Varrasmassa

400 g sorvafilettä pilkottuna kuutioiksi
1 dl korppujauhoa
1 muna
½ dl voisulaa (tai öljyä)
1 tuore chilipalko (väkevyys ja siemenet maun mukaan)
1 pala tuoretta inkivääriä
2 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl kurkumaa
4 kaffirlimetinlehteä
suolaa

Pintaan

1 pkt pekonia vartaitten pinnalle. Pekonin voi myös jättää pois, jos esikypsentää vartaat varovasti pannulla tai uunissa.

Kastike

200 g rasvaista jugurttia 1 limetin mehu 1 rkl sokeria 1 tl suolaa 2 tl juustokuminaa 1 tl kurkumaa

Puristele taikina tasaisesti kostutettujen varrastikkujen ympärille. Kierrä vartaitten ympärille pekonia (2 suikaletta/varras). Grillaa vartaita välillä käännellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa grillattujen kasvisten ja basmatiriisin kera.
 
 

Sorva (Scardinius erythropthalmus)

Sorva
- Paras ruokakalakoko 150–500 g.
- Elää meressä, järvissä ja joissa, yleinen rehevissä rantavesissä.
- Helposti ongittavissa ongella. Nappaa matoon, taikinaan ja maissinjyvään.

Käyttö

- Maukas ja vähärasvainen.
- Ei matovaaraa. Voi syödä raakana!
- Graaviin ja kylmäsavuun.
- Paistettuna kokonaisena tai jauhettuina pihveinä tai pullina.
- Keittoon kalapullina.
- Sopii raskaana oleville ja imettäväisille (ei syöntirajoituksia).

Alihyödynnetty herkullinen arvokala
 
Teksti ja kuvat: Sakke Yrjölä

footer_content_ha

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja