Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Ongintatarvikkeet ja silakkalitkat

alakategoria_ylakuva

Onginta ja silakan litkaus ovat molemmat tehokkaita pyyntimuotoja. Merten hopeakyljet saapuvat sankoin joukoin lähelle rantaa ja suosituimmissa pyyntipaikoissa ämpärin täyttymiseen silakoista ei mene kuin hetki.

Onkilaite kannattaa valita jokaisen kalapaikan ja kulloinkin vallitsevan sään mukaan. Jos kalapaikalla tuulee, kannattaa laitteeksi valita painavammalla koholla ja painoilla varustettu onki: näin pystyy heittämään syötin haluttuun kohtaan myös pienessä vastatuulessa. Hyvissä onkilaitteissa on painotus tehty siten, että kala tuntee syöttiin napatessa mahdollisimman vähän vastusta.

Ongen virittäminen Yleisin virhe aloittelijoilla lienee onkilaitteen virittäminen suoraan onkeen ilman, että oikea pituus olisi mitattu etukäteen. Onkilaittteen oikeaoppinen pituus selviää kuitenkin varsin vaivattomasti: Istu maahan, ota onki käteen ja heilauta onkea itseäsi päin. Oikea pituus varmistuu sillä, että saat samassa liikkeessä painon ja koukun suoraan toiseen käteesi. Tämä siiman pituus on yleensä 20–50 cm lyhyempi kuin onkivavan kokonaispituus. Valmiissa onkilaitteissa oleva siima on tavallisesti seitsemästä kymmeneen metriä pitkä.

alakategoria_ylalistaus

footer_content_ha

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja