Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Avokelat

alakategoria_ylakuva

Happy Angler verkkokaupan laajasta avokela eli haspelikela valikoimasta löydät varmasti sopivan kelan itsellesi kalastit sitten ahventa, haukea, lohikaloja tai kuhaa.

Valitse avokela käyttötarkoituksen mukaan. Monesti ahvenen ja kuhankalastuksessa tarvitaan herkkätoimista kelaa, joka pitää kalastussetin kokonaispainon kevyenä. Hauenkalastuksessa, sekä lohenkalastuksessa tarvitaan kela, jossa taas on enemmän voimaa sekä siimakapasiteettia ja näin ollen kelan kokokin on suurempi. Kelan koko ilmoitetaan lukuna. Esimerkiksi kevyet ultralight -kelat ovat kooltaan 500-1000 ja isot lohikelat sekä haukikelat 4000 ja siitä ylöspäin.

Avokelojen tiedoissa on mainittu myös välityssuhde, esimerkiksi 5,0:1 . Mitä isompi välityssuhde on sitä enemmän siimaa kelautuu puolalle suhteessa kammen liikkeeseen. Painavia kaloja nostettaessa puolestaan pieni välityssuhde on omiaan, koska se mahdollistaa suuremman vääntömomentin ja sisään kelaaminen on näin ollen kevyempää. Avokelojen kätisyys on helposti itse vaihdettavissa.

Avokela on hyvä valinta aloittelevalle kalastajalle, mutta se on myös suosittu kelamalli pro -kalastajien keskuudessa sen vaivattomuuden vuoksi.

alakategoria_ylalistaus

footer_content_ha

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja