Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Perhovavat

alakategoria_ylakuva

Happy Angler verkkokaupan perhovapa -valikoimasta löydät varmasti sopivan perhovavan itsellesi, perhostitpa sitten lohta, taimenta, harjusta tai haukia.

Perhokalastusvälineet luokitellaan numerokoodin mukaan. Kansainvälisesti käytetään AFTM-nimistä luokitusta. Numero ilmoittaa kokoluokan. Luku 1 edustaa erittäin kevyttä välinettä, kun taas luku 12 on kaikista raskain, kahdella kädellä heitettävä vapa. AFTM on lyhenne ”American Fly-fishing Tackle Manufacturers”. Nykyään sitä ei juuri käytetä, vaan lyhenne on korvattu risuaitamerkillä, esimerkiksi 6#.

Hyvä kokoluokka perhokalastuksen aloittamiseen on AFTM 6-7 . Siinä on hyvät perusominaisuudet. Se soveltuu taimenelle ja kirjolohelle, mutta myös pienemmälle lohelle. AFTM käy pintaperho- ja uppoperhokalastukseen, kelluville ja uppoaville siimoille hyvin soveltuva. Hauen perhokalastukseen sopii AFTM 8-9 parhaiten.

Perhovavat jaetaan yhden ja kahden käden vapoihin. Yhden käden vavat ovat 6-7 jalkaa pitkiä ja kahden käden 8-11 jalkaa. Karkeasti otettuna lohen perhokalastusta lukuun ottamatta lyhyemmät perhovavat sopivat paremmin virtaaviin vesiin. Pidemmät vavat toimivat paremmin järvellä tai merellä kalastettaessa.

Kun perhokalastuksen salat oppii, on perhokalastus on erittäin mukava, sekä rentouttava kalastusmuoto, johon suosittelemme tutustumaan lämpimästi.

alakategoria_ylalistaus

footer_content_ha

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja