Kalastus-verkkokauppa

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Pelastusliivit, kelluntaliivit ja paukkuliivit

alakategoria_ylakuvaYksi olennainen osa turvalliseen vesillä liikkumiseen ovat pelastus -tai paukkuliivit. Pelastusliivit pelastavat vesillä liikkuvien henkiä joka vuosi ja ovat näin halpa henkivakuutus. Hyvät pelastusliivit tulisi olla jokaisen vesilläliikkujan hankintalistan kärjessä. Happy Angler kalastusverkkokaupan valikoimasta löytyy valikoima perinteisiä pelastusliivejä sekä aktiivisempaan käyttöön sopivia paukkuliivejä. Paukkuliivit ovat mukavamman tuntuiset päällä ja ne eivät haittaa kalastusta. Paukkuliivit sopivat erinomaisesti paljon veneilyä harrastaville ja pitkille kalastusreissuille, jolloin käyttömukavuus on isommassa roolissa. Valitse tästä omaan käyttöösi sopivin malli ja varmista, ettei vesille lähdön turvallisuus jää ainakaan pelastusliiveistä kiinni. Käy tutustumassa myös kelluntapukineiden valikoimaamme.

Miten valitset juuri sinulle sopivat pelastus -tai paukkuliivit?

Mitä suurempi XXXN -numerosarja esim 300N, sitä suurempi on liivien nostovoima. Suosituksemme on, että 300N -merkitty liivi kannattaa valita jos painoa on yli 90 kg tai pituuttaa yli 185 cm. Tämän nostovoiman liivit kääntävät ihmisen oikeaan asentoon veteen jouduttua.

Pelastusliivit jaetaan eri luokkiin kantavuuden tai käyttötarkoituksen mukaan:
 • 50 N on tarkoitettu käytettäväksi suojaisilla vesillä rannan läheisyydessä, kun apu on lähellä. Huom. vain uimataitoisten käyttöön. Liivit eivät käännä tajutonta henkilöä selinkelluntaan eli selkäasentoon.
 • 100 N on tarkoitettu suojaisille sisävesille. Suotuisissa oloissa liivit kääntävät tajuttoman ihmisen selkäasentoon noin 10 sekunnissa. Kovassa aallokossa niiden kantavuus ja toimivuus eivät riitä, varsinkaan jos käyttäjällä on yllään paljon vaatteita. Ilmaa sitova vaatetus ja käyttäjän ruumiinrakenne vaikuttavat pelastusliivin oikaisukykyyn.
 • Pelastusliivit 150 N on tarkoitettu rannikkovesille, yhdessä huonon sään vaatetuksen kanssa. Liivit kääntävät tajuttoman ihmisen selkäasentoon 5 sekunnissa.
 • Pelastusliivit 275 N on tarkoitettu avomerelle tai erittäin huonoon säähän rannikkovesille. Liivit kääntävät tajuttoman ihmisen selkäasentoon 5 sekunnissa. Jos käytetään paksua, ilmaa sitova vaatetusta tai jos käytetään painavia työvälineitä.
 • Liivit erikoiskäyttöön 50-275 N on esimerkiksi koskenlaskuun ja melontaan. 50 N liivit eivät käännä tajutonta henkilöä selkäasentoon.
 • 100-275N liivit kääntävät tajuttoman ihmisen selkäasentoon liivin kantavuuden mukaan 5-10 sekunnissa.
 • alakategoria_ylalistaus

  footer_content_ha

  Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
  Selvä Lisätietoja